Skovshoved Idrætsforening Én gang skovser - altid skovser

Artikel

Aktivitetsniveauet en efterårsdag i SIF


Masser af aktivitet foran SIF-klubhuset.

Vi er på den gode side af 2.000 medlemmer som benytter foreningens faciliteter og betaler kontingent herfor. På trods heraf så er det sådan, at hvis man vovede sig i SIF en lørdag i juli var oplevelsen af aktivitet meget begrænset. Udover lidt tennis på grusbanerne, skete der stort set intet, og da restauranten er lukket i ferien, kunne den heller ikke bidrage til en oplevelse af aktivitet. Færdes man jævnligt i området i juli er det ikke overraskende. Kommunens borgere flygter til sommerhuse eller til Sydeuropa for at opleve det gode sommervejr.  

Det kommer ikke bag på en person, der igennem mange år hyppigt er kommet i SIF og har sin bopæl i nærheden. Jeg ved jo godt at først når vi nærmer os slutningen af sommerferien, sker der noget igen. Så vrimler det med børn, unge og de lidt ældre. Den nye sæson blæses i gang i fodbold, tennis og badminton og det summer med aktivitet alle vegne.

Men jeg kan godt lide at se, at alle får noget for de indsatser, de yder, hvad enten vi taler om skatteydertilskud, kontingent, frivillig indsats som leder, træner, chauffør m.m. eller en kombination heraf.   

Kontrolbesøg

Derfor besluttede jeg mig for, ved selvsyn, at se hvordan SIF tager sig ud en efterårsdag. Altså så at sige, et ”uanmeldt kasseeftersyn” uden bestyrelsens og administrationens kendskab, dog således at det ikke var et spørgsmål om kassen stemte, men om aktivitetsniveauet på anlægget syntes tilfredsstillende. Det er selvfølgelig en højst uvidenskabelig undersøgelse, som ikke nødvendigvis tegner det helt rigtige billede af det samlede aktivitetsniveau, men giver et øjebliksbillede af, hvad der sker lige den dag.

Det blev lørdag den 6. oktober. Vejret var fint for årstiden, ca. 10 gr., sol og skyer. 

SIF har, som det vil være de fleste bekendt, et rigtig dejligt anlæg til udøvelse af de fire idrætsgrene, fodbold, badminton, tennis og skydning. Anlægget passes og plejes, vedligeholdes og udbygges indenfor de rammer som geografien, beliggenheden dikterer, i et omfang som udover mange frivillige timer, kræver kommunale tilskud.

Derfor er det vigtigt at medlemmerne tager godt imod de ydelser, som foreningen tilbyder, og den bedste måde at bedømme det forhold på, mener jeg, er at gå en tur rundt for at se, hvorvidt der er aktivitet.

De enkelte områder

Jeg begyndte i badmintonhallen. Der var varmt og gang i den på alle 6 baner. Alle aldersgrupper repræsenteret med undtagelse af veteraner. Der var et par trænere, der var børn, der var forældre og eliten var repræsenteret af Rasmus Gemke, der trænede herre-single (HS). Han er SIFs 1. HS på det hold, der vandt hold-DM i 2018 og 17, og han er et af dansk badmintons store håb på verdensscenen.

Så kom turen til tennishallen, hvor der var gang i den på begge baner. Her var to herre- doubler i gang, på begge baner var der tale om ”det grå guld”. En time efter var der stille i hallen, men for en sikkerheds skyld gik jer ud på grusbanerne og her var gang i den på en enkelt bane, hvor en far trænede med sin datter. 

Nu måtte aktiviteten på fodboldanlægget bedømmes.

Her var også højt aktivitetsniveau. På kunststofbanen afviklede 18 repræsentanter for +60 +70 og +80 deres sædvanlige lørdagskamp før de afgav pladsen til de lidt yngre årgange. De gamle drenge rummer medlemmer fra både SIF og HIK, som også stiller hold sammen under KBU, hvilket må glæde kommunalbestyrelsen, som kan se at skatteyderne får det maksimale ud af de kommunale tilskud. I øvrigt varmede to ungdomshold op bag det ene mål til senere kamp.

På græsbanerne er man jo nødt til at tænke på græstæppet, som ved for stor udnyttelse lider skade.

Bane 1 lå stille om formiddagen, idet 1. holdet, der jo spiller i 2. division, skulle spille kamp om eftermiddagen og det helst på en god bane.

På bane 2 var der to kampe i gang. 7 på hvert hold på tværs af banens længde, så det må vel siges at bidrage til et højt aktivitetsniveau og en god udnyttelse af banen.

Andetsteds i foreningen blev gymnastiklokalet udnyttet af et ballethold af piger og deres forældre bidrog til aktiviteten i restauranten. Det samme gjorde cykeldrengene fra ”SCC”, der efter 100 km måtte sikre væskebalancen.

Kl. 13 summede fodboldbanerne af liv. Som nævnt spillede første holdet kamp, mod FREM der til udekampene medbringer et stort entusiastisk hjemmepublikum på mindst et par hundrede tørstige, larmende fans, der på mange måder bidrager til underholdningen. Resultatet blev 1-1 hvilket faktisk var flot, og ikke helt tilfredsstillende for alle FREMer. Men dejligt at se Simon Bræmer tilbage på holdet, og se ham udføre et straffespark med så stor konsekvens.

Læserne må have til gode at erfare om aktivitetsniveauet hos skytterne. De har fået nye lokaler, men heller ikke i disse, kan man bare komme uanmeldt.

Min personlige konklusion

Det synes som om aktivitetsniveauet, efter den varme sommer, er oppe det kendte, høje niveau, hvilket er dejligt for så kan alle bidragydere se, at deres indsats nytter. Dejligt at se at mange mennesker tager positivt imod de tilbud, som foreningen stiller til rådighed. Det er vigtigt for de frivillige, der knokler og yder mange timers indsats, for kommunen som bidrager med tilskud og for medlemmerne der betaler et kontingent og til gengæld får nogle tilbud, de er glade for.

OL/13/10/18

 
Artikel
Skovser duo på fodboldlandsholdet mod Slovakiet.

Konflikten mellem DBU og landsholdsspillerne/spillerforeningen medførte udtagelse af ’det stærkest mulige landshold’ for at minimere de sanktioner, som kunne forventes fra UEFA. Efter en del negative udmeldinger fra Superliga- og 1. divisionsspillere udtog DBU en bruttolandsholdstrup på 24 spillere til træningskampen mod Slovakiet.

  

Blandt de 24 var to spillere fra SIFs 2. divisionshold, som begge fik deres landsholdsdebut mod Slovakiet. De to er Kasper Kempel (24 år) og Daniel Holm (23 år) som begge for kort tid siden fik debut på SIFs 2. divisionshold.

Det er meget længe siden (59 år), at en skovser har fået debut på landsholdet, så det er en stor begivenhed for SIF, selvom omstændighederne er usædvanlige. 

Spillernes overvejelser forud for deltagelsen

Daniel gør det for at støtte landsholdet og Danmark. Han nyder - ligesom det meste af den danske befolkning - at følge landsholdet og mener, at han i denne svære stund ved sin adfærd bakker op om både DBU og spillerne for igen om et par år forhåbentlig at kunne følge dem ved en slutrunde (EM i 2020). Det vil være ulykkeligt, hvis vi ikke kvalificerer os på grund af en midlertidig uenighed mellem spillerne og DBU. Og Daniel påpeger, at nok bliver der af nogle set lidt skævt til ham og de øvrige på det ’alternative’ landshold, men der er også rigtig mange gode tilkendegivelser og opbakning fra andre, herunder nogle af hans tidligere klubkammerater i Brøndby og Frem.

Kempel er enig med Daniel og mener, at bl.a. Daniel Aggers opbakning i form af hans ’Well done boys’ tweet har stor betydning for dem alle.

Hvordan Kempel og Holm oplevede kampen og begivenhederne før og efter

De fik begge to deres debut på det danske landshold mod Slovakiet, og derved bidrog de begge til det overraskende pæne resultat, et lille nederlag på 0-3 mod det stjernespækket slovakiske landshold, og det er spændende, hvordan det føltes at spille på det danske landshold.

Det har været en utrolig oplevelse for duoen. Med kort varsel blev de udtaget blandt de 24, og senere blev Kempel udtaget blandt de 11 i startformationen, i 2. halvleg blev han udskiftet til fordel for Daniel, så begge var på banen i deres debut.

Forløbet var meget hektisk og stod på gennem mindre end 48 timer. De blev indkvarteret godt, om end de grundet situationen har sovet bedre. Ankom tirsdag aften til Bratislava med mindre end 24 timer til kampen. 

Forberedte sig onsdag til kampen med snak med fungerende træner Faxe og bemærkede de rigtig gode forhold, det rigtige landshold er vant til med mad, massage og ’fysser’, hvilket ikke mindst gjorde godt efter kampen. 

Sjovt nok blev kampen set af flere tilskuere på TV, end hvad der er normalt for træningskampe, men der var kun få danske fans til stede til kampen i Bratislava.

Dagen efter gik turen hjem i det af DBU chartrede fly, og efter landing i Roskilde gik turen til DBU i Brøndby, hvor de blev modtaget med store klapsalver. 

Efterfølgende viste det sig, at DBU og landsholdsspillerne/Spillerforeningen fandt hinanden, om end i første omgang kun midlertidigt, så Wales kampen den 9. september gennemførtes uden behov for Kempel og Daniel. Men de har da opnået debut på landsholdet og indskrevet sig i historiebøgerne. Tillykke til Daniel og Kempel.  
 
Ole Larsen / Claus Buhl den 11.9.2018

Faktaboks fra Kasper:

Kasper Kempels refleksion et par dage efter kampen:

Det var fedt at være med i Slovakiet og en kæmpe ære at spille i den røde og hvide dragt. En drengedrøm gik i opfyldelse, da jeg stod i tunnellen ved siden af stjernerne Skrtel og Hamsik. Jeg er stolt af at have gjort alt, hvad jeg kunne for Danmark, og jeg nød at synge nationalsangen.

Jeg vil gerne give hele staben omkring holdet en kæmpe tak for den opbakning og fantastiske behandling, som vi fik.

Jeg valgte at tage med for at undgå, at det rigtige landshold ville få sanktioner fra UEFA.

Faktaboks fra Daniel:

Daniel Holms reaktion på tilkendegivelser fra omgivelserne:
 
Den opbakning jeg har mødt fra holdkammeraterne, SIF og alle øvrige har været af uvurderlig betydning for mig i disse mest hektiske 48 timer i mit unge liv.

 

Landsholdspillere fra SIF

Forud for Kempel og Holm har skovserne haft 9 landsholdsspillere, alle i den gyldne periode 1949 - 1960.

Målmand Theil Drengsgaard 2 kampe 1956/57

Højre back Poul ”Løve” Andersen 11 kampe 1955-60

Centerhalf John Jørgensen 3 kampe 1955

Højre wing John Petterson 2 kampe 1949-54

Innerwing Knud Ove Sørensen 5 kampe 1953 (1 mål)

Innerwing og centerforward Poul ”Rassi” Rasmussen 5 kampe 1949-52 (3 mål)

Centerforward Valdemar Kendzior 2 kampe 1954 (3 mål)

Innerwing Kurt ”Nikolaj” Nielsen 3 kampe 1952-53 (3 mål)

Venstre wing Kaj Nielsen 3 kampe 1952-53

 


 
Artikel
 
DM for hold i badminton gik til Skovshoved for andet år i træk

Efter mange års tørke kom DM endelig til SIF i 2017 og sejren blev gentaget i 2018. Begge gange efter sejr over Team Skælskør/Slagelse (TSS), men hvor sejren i 2017 var kneben var der ikke samme spænding over finalekampen i 2018.

Hele sæsonen havde holdet vundet mindst 4 af de 6 kampe, der udgør en holdkamp og SIF var da også en suveræn vinder af grundspillet. Holdet består da også af en perlerække af verdensstjerner, og da Carsten Mogensen, nr. 2 i HD på verdensranglisten måtte melde afbud til finalen, blev han erstattet af reserven, Mads Pieler Kolding som var nr. 6 på verdensranglisten i HD på daværende tidspunkt. Det vidner om SIFs styrke.

For en idrætsinteresseret er det altid spændende at se verdensstjerner udfolde deres talent, og det kan man på få meters afstand i SIF ved holdkampene om DM. Har du ikke prøvet det så kom i hallen til efteråret. Næste kamp i SIF er 3. september kl. 19 mod Værløse. Du vil ikke fortryde det. Flot badminton, god atmosfære og stemning, og verdensstjerner lige foran dig. Så bliver det ikke bedre.

  PK, cheftræner Badminton     SIF's Guldhold 2018

Men Dit SIF vil gerne vide hvordan udsigterne er for sæsonen 2018/19? Så vi stillede spørgsmålet til PK, der har stået i spidsen for holdet i de seneste 6 år.

Det bliver vanskeligt, men ikke umuligt at vinde for 3. gang i træk, mener PK. Kamilla Rytter Juhl er jo i lykkelige omstændigheder og ikke til disposition, hvilket betyder at en sikker sejr i DD forvandles til et mere usikkert resultat. Endvidere har Emil Holst og Nathalie Koch Rohde trappet badmintonmæssigt ned ved at droppe forbundets elitetræning i Brøndby. Dog er begge aktive i SIFs holdtræning, så de er disponible, men formodentlig ikke helt så skarpe som hidtil.

I den anden vægtskål tæller at Rasmus Gemke er skadesfri, deltager i elitetræningen og store turneringer og i skrivende stund i VM, så det er en klart styrket udgave af Rasmus vi kan forvente i 1. HS. De øvrige spillere, der vandt hold DM, er fortsat til rådighed.

Hvem bliver de værste konkurrenter PK?

Jeg mener det bliver Solrød, Vendsyssel, og TSS som alle har fået tilgang på positioner, der truer SIF. Vi kan forvente helt jævnbyrdige kampe mod dem, og hvor vi i sidste sæson kunne føle os sikre i et eventuelt Golden sæt, kan det blive noget mere usikkert i 18/19.

Det er imidlertid min erfaring, fortsætter PK, at tilgangen til holdkampe er noget forskellig fra selv erfarne spilleres tilgang til individuelle turneringer. Det tynger på en anden måde, idet det mere er holdets/klubbens succes det drejer sig om end individets, og jeg håber og tror at vores rutine kan få betydning i de tætte opgør der kommer, så jeg tror på det, men er også realistisk omkring at det næppe bliver en gentagelse af de store sejre fra sidste sæson.

Hvad mener du om selve formatet for disse holdkampe PK?

Baggrunden for mit spørgsmål til PK er at TV2sports badmintonekspert, Jim Laugesen, der var medkommentator til DM finalen, havde en del kritiske kommentarer til det nuværende format for afvikling af holdbadminton for eliteklubberne, ikke mindst affødt af, at en småskadet Carolina Marin meldte afbud til finalen samme morgen, og det faktum at TSS ikke kunne stille med en reserve. Det var da også uheldigt for afviklingen af finalen, og det gav Jim anledning til bebrejdelser om ”købehold” og betragtninger om at formatet bør ændres til noget, der lød som tidligere tider, hvor en holdkamp bestod af 13-15 individuelle kampe og alle spillere spillede to kampe i hver sin kategori. Dengang varede holdkampe 3-5 timer, hvilket blev betragtet som publikumsuvenligt og uegnet til TV.  

Derfor blev det nuværende format, med 6 kampe, 2 i HS og 1 i de øvrige kategorier og hver spiller spiller én kamp, udviklet. Holdkampens varighed er 1,5-2,5 timer. Når resultatet ender 3-3, afgøres holdkampen i (et) Golden sæt.

PK er stort set tilfreds med formatet. Det er publikumsvenligt og fænger fint i TV og ønsker man flere unge/børnetilskuere, kunne man jo overveje at begynde holdkampen kl. 18 i stedet for 19, så sengetiden overholdes. PK vil bestemt modsætte sig at gå tilbage til tidligere tiders format, men synes, at finalen måske kunne afvikles lidt festligere end en hverdagsaften i Frederiksberghallen tillader.

PK kunne i øvrigt oplyse, at de nuværende 10 hold i Elitedivisionen fra 2019/20 reduceres til 8 hold, hvilket han er positiv overfor.  

OL/10/08/08


 
Artikel
 
SIF har fået ny næstformand


Ole Larsen og Lars Balling

Lars Balling,
der i vide kredse er en kendt skikkelse i SIF, er i maj 2018 blevet ny næstformand i foreningens bestyrelse efter Claus Bech, der måtte trække sig grundet nyt arbejde.

Den sidste onsdag i juni mødtes jeg med Lars i SIF med henblik på, at alle medlemmer kan blive lidt klogere på, hvem den nye næstformand egentlig er.

Kulissen var i den grad i orden. Det var varmt og solen skinnede fra en skyfri himmel. Foreningen summede af liv her kort før sommerferien. Vi satte os op på terrassen på 1. sal med udsigt over P-plads og tennisbaner, hvor alle baner var besat af de mange trænere og masser af ungdom.


Jeg skal lave en profil af dig Lars til SIFs hjemmeside. Så hvem er du egentlig Lars, spurgte jeg. Lars svarede beredvilligt på alle mine spørgsmål. Og her kommer svarene i min gengivelse.

Lars er 51 år, og han er en meget åben person. Lars har været medlem i SIF siden drengeårene, først i fodbold, så skulle badminton og tennis prøves af, hvilket jo er den klassiske udvikling for en dreng i SIF, men Lars prøvede også sine evner af blandt skytterne. Han har også været kapsejler i sine unge år og interessen er stadig tilstede, men får dog mest sejlet tursejlads i sin egen båd. Hans personlige tilgang til sport i almindelighed er at det skal være skægt, og gerne bidrage til sammenhold. 

Hans ældste døtre på 19 og 23 spillede som barn badminton i SIF og derved fik Lars genvakt interessen, så han i dag både er aktiv på veteranhold og er lidt med på det praktiske/organisatoriske plan. Han er en del af det effektive team der forud for hver hjemmekamp i Badminton-ligaen etablerer baner i tennishallen, og bagefter fjerner dem igen så genen for tennishallens egentlige brugere minimeres så godt som muligt. Og skal der stables en fest på benene giver Lars gerne en hånd med.

Lars og hans kæreste Kira har sammen en lille tennisspiller, Sara, så han følger med fra første række i den udvikling som tennis har gennemgået i SIF gennem de senere år. Tennisafdelingen har været dygtig til at ansætte de rette cheftrænere, der bistået af gode trænerteams har udviklet tennis i SIF fra en relativ stille eksistens til en dynamisk afdeling, der tiltrækker mange børn og unge. Men Lars er ikke kun tilskuer, han har selv genoptaget tennis på motionist niveau, så han kan lejlighedsvis ses på det røde grus.

Men det stopper ikke her, idet Lars også er aktiv i den uformelle ”cykelafdeling” SCC der med udgangspunkt i SIF knokler en 70-100 km på de nordsjællandske landeveje 3 gange om ugen. Lars kører selv med, når det er muligt, og helst minimum en gang om ugen. De, der ikke bliver sat undervejs mødes bagefter i SIFFEN og får reguleret væskebalancen under hyggelige former.


Lars Balling
 
Det var relationerne til sporten, med hvad med verden udenfor?

Ja, som nævnt bor jeg sammen med Kira og vores datter Sara på 7 år. Kira kommer fra det jyske, men er faldet godt til i Charlottenlund. Kira er med i pigernes modstykke til ”drengenes” cykelhold, Pedaltøserne og de har også gang i pedalerne og kan lejlighedsvis også ses sætte fut i SIFFEN.

Erhvervsmæssigt er jeg selvstændig erhvervsdrivende med import af fødevarer som bl.a. sælges til de store kæder. Mit kontor ligger få hundrede meter fra min bopæl og udover mig selv er der én ansat som passer de daglige opgaver på kontoret. Jeg har en del smårejser til messer, leverandører og kunder, så i perioder vil jeg naturligt ikke være så meget hjemme og følgelig heller ikke i SIF.  


Du har en travl hverdag Lars, og på trods heraf accepterede du posten som næstformand i SIF. Hvad får dig til det?

Først og fremmest kan jeg godt lide de værdier, som SIF er baseret på. Jeg er glad for at være en del af SIF, og jeg værdsætter sammenholdet vi har. Ligesom jeg jo har haft 2 børn igennem ”systemet” og nu har også en 3. på vej. Så da lejligheden bød sig for at give lidt tilbage til foreningen og fællesskabet, var jeg ikke længe om at acceptere den udfordring, som posten indebær. Men selvfølgelig må det også være sådan, at hvis erhvervet kræver min tilstedeværelse et eller andet sted med kort varsel, må jeg svigte foreningen i lige netop den situation.

Herefter forlod Lars vor lille sammenkomst for at overvære datterens tennistræning på det røde grus.


Efterskrift

Det er mit indtryk at SIF har fået en næstformand med kant, med baggrund i erhvervslivet og vilje og evne til at gå efter de løsninger, som han mener er rigtige, men også med respekt for andres meninger og evne til at lytte og sætte kursen i overensstemmelse med helhedsopfattelsen.  


OL/05/07/18Årsskriftet Dit SIF

Klubbens sidste årsskrift - Dit SIF 2017 - er trykt og distribueret medio juni 2017:

        Klik på billede for at læse dit SIF 2017.

Foreningens artikler, tidligere årsskrifter og blade kan ses i SIFs digitale arkiv: www.skovserhistorie.dk.