Skovshoved Idrætsforening Én gang skovser - altid skovser

Skovser Cabaret 2018.

Kom og oplev den traditionsrige Skovser Cabaret som spilles på Skovshoved Skole den 5. og 6. oktober.
Se plakat med program, priser og hvor du kan købe billetter.
 

Artikel
 

Skovser duo på fodboldlandsholdet mod Slovakiet.

Konflikten mellem DBU og landsholdsspillerne/spillerforeningen medførte udtagelse af ’det stærkest mulige landshold’ for at minimere de sanktioner, som kunne forventes fra UEFA. Efter en del negative udmeldinger fra Superliga- og 1. divisionsspillere udtog DBU en bruttolandsholdstrup på 24 spillere til træningskampen mod Slovakiet.

  

Blandt de 24 var to spillere fra SIFs 2. divisionshold, som begge fik deres landsholdsdebut mod Slovakiet. De to er Kasper Kempel (24 år) og Daniel Holm (23 år) som begge for kort tid siden fik debut på SIFs 2. divisionshold.

Det er meget længe siden (59 år), at en skovser har fået debut på landsholdet, så det er en stor begivenhed for SIF, selvom omstændighederne er usædvanlige. 

Spillernes overvejelser forud for deltagelsen

Daniel gør det for at støtte landsholdet og Danmark. Han nyder - ligesom det meste af den danske befolkning - at følge landsholdet og mener, at han i denne svære stund ved sin adfærd bakker op om både DBU og spillerne for igen om et par år forhåbentlig at kunne følge dem ved en slutrunde (EM i 2020). Det vil være ulykkeligt, hvis vi ikke kvalificerer os på grund af en midlertidig uenighed mellem spillerne og DBU. Og Daniel påpeger, at nok bliver der af nogle set lidt skævt til ham og de øvrige på det ’alternative’ landshold, men der er også rigtig mange gode tilkendegivelser og opbakning fra andre, herunder nogle af hans tidligere klubkammerater i Brøndby og Frem.

Kempel er enig med Daniel og mener, at bl.a. Daniel Aggers opbakning i form af hans ’Well done boys’ tweet har stor betydning for dem alle.

Hvordan Kempel og Holm oplevede kampen og begivenhederne før og efter

De fik begge to deres debut på det danske landshold mod Slovakiet, og derved bidrog de begge til det overraskende pæne resultat, et lille nederlag på 0-3 mod det stjernespækket slovakiske landshold, og det er spændende, hvordan det føltes at spille på det danske landshold.

Det har været en utrolig oplevelse for duoen. Med kort varsel blev de udtaget blandt de 24, og senere blev Kempel udtaget blandt de 11 i startformationen, i 2. halvleg blev han udskiftet til fordel for Daniel, så begge var på banen i deres debut.

Forløbet var meget hektisk og stod på gennem mindre end 48 timer. De blev indkvarteret godt, om end de grundet situationen har sovet bedre. Ankom tirsdag aften til Bratislava med mindre end 24 timer til kampen. 

Forberedte sig onsdag til kampen med snak med fungerende træner Faxe og bemærkede de rigtig gode forhold, det rigtige landshold er vant til med mad, massage og ’fysser’, hvilket ikke mindst gjorde godt efter kampen. 

Sjovt nok blev kampen set af flere tilskuere på TV, end hvad der er normalt for træningskampe, men der var kun få danske fans til stede til kampen i Bratislava.

Dagen efter gik turen hjem i det af DBU chartrede fly, og efter landing i Roskilde gik turen til DBU i Brøndby, hvor de blev modtaget med store klapsalver. 

Efterfølgende viste det sig, at DBU og landsholdsspillerne/Spillerforeningen fandt hinanden, om end i første omgang kun midlertidigt, så Wales kampen den 9. september gennemførtes uden behov for Kempel og Daniel. Men de har da opnået debut på landsholdet og indskrevet sig i historiebøgerne. Tillykke til Daniel og Kempel.  
 
Ole Larsen / Claus Buhl den 11.9.2018

Faktaboks fra Kasper:

Kasper Kempels refleksion et par dage efter kampen:

Det var fedt at være med i Slovakiet og en kæmpe ære at spille i den røde og hvide dragt. En drengedrøm gik i opfyldelse, da jeg stod i tunnellen ved siden af stjernerne Skrtel og Hamsik. Jeg er stolt af at have gjort alt, hvad jeg kunne for Danmark, og jeg nød at synge nationalsangen.

Jeg vil gerne give hele staben omkring holdet en kæmpe tak for den opbakning og fantastiske behandling, som vi fik.

Jeg valgte at tage med for at undgå, at det rigtige landshold ville få sanktioner fra UEFA.

Faktaboks fra Daniel:

Daniel Holms reaktion på tilkendegivelser fra omgivelserne:
 
Den opbakning jeg har mødt fra holdkammeraterne, SIF og alle øvrige har været af uvurderlig betydning for mig i disse mest hektiske 48 timer i mit unge liv.

 

Landsholdspillere fra SIF

Forud for Kempel og Holm har skovserne haft 9 landsholdsspillere, alle i den gyldne periode 1949 - 1960.

Målmand Theil Drengsgaard 2 kampe 1956/57

Højre back Poul ”Løve” Andersen 11 kampe 1955-60

Centerhalf John Jørgensen 3 kampe 1955

Højre wing John Petterson 2 kampe 1949-54

Innerwing Knud Ove Sørensen 5 kampe 1953 (1 mål)

Innerwing og centerforward Poul ”Rassi” Rasmussen 5 kampe 1949-52 (3 mål)

Centerforward Valdemar Kendzior 2 kampe 1954 (3 mål)

Innerwing Kurt ”Nikolaj” Nielsen 3 kampe 1952-53 (3 mål)

Venstre wing Kaj Nielsen 3 kampe 1952-53